Simya VC’den 2023 yılında 6 girişime 2 milyon doların üzerinde yatırım!

2024 yılında ikinci fonunu kurmaya hazırlanan Simya VC, bu yıl da 10’un üzerinde girişime yatırım yapmayı hedefliyor.

Erken aşama girişimlere odaklanan uluslararası hızlandırma fonu Simya VC, 2023 yılında toplam 6 girişime 2,1 milyon dolar yatırım yaptı. 2024 yılında ikinci fonunu kurmaya hazırlanan Simya VC, bu yıl da 10’un üzerinde girişime yatırım yapmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk kurumsal girişim sermayesi fonu 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile beraber hayata geçirdiği Simya VC, geçtiğimiz yıl toplam 280 girişimle görüştü. Simya VC bu girişimlerden; tarım teknolojisi geliştiren Agrotics, yapay zekâ destekli veri analitiği platformu B2Metric, yapay zekâ tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy, yapay zekâ tabanlı B2B SaaS girişimi Juphy, üretken yapay zekâ girişimi Syntonym ve yenilenebilir enerjiye odaklanan Werover’a toplam 2,1 milyon
dolar yatırım yaptı.

2024’te hedef 10’un üzerinde girişime yatırım yapmak

Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, “Bir sene gibi oldukça kısa sayılacak bir sürede ilk fonumuzu kurduk, toplam 6 girişime yatırım yaptık ve yatırımcı portföyümüzü 90’a taşıdık. Bu tablo bizler için oldukça gurur verici. 2024 yılı içerisinde ikinci fonumuzu (Simya 2) kurmayı planlıyoruz. Kurduğumuz fonlarla bu yıl toplam 10’un üzerinde girişime yatırım yapmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Globale açılmalarına katkı sunuyor

Global vizyona sahip girişimlere yatırım yaptıklarını vurgulayan Bahçıvanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde girişimlerin lokal pazarla sınırlı kalmaması gerekiyor. Ancak bir girişimin tek başına global pazara satış yapma stratejisini çalışması kolay değil. Tam da bu noktada portföyümüzdeki girişimler Simya’dan aldıkları yatırım ile beraber iş ortağımız olan dünyanın en iyi hızlandırma programlarından Alchemist’in desteğinden faydalanabiliyor. Alchemist, girişimlerin ABD pazarına girişlerine destek olurken, pazara ilişkin know-how’ı sayesinde network etkisi ile de girişimlere katkı sunuyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu