Google interneti daha güvenilir hale getirecek

Kötü amaçlı yazılım nedir?

Siteniz kötü amaçlı yazılımdan etkilendiyse, bunun nedeni genellikle, saldırganın sitenizin denetimini ele geçirmesine izin veren bazı güvenlik açıklarıdır. Saldırgan, (örneğin spam eklemek için) sitenin içeriğini değiştirebilir veya genellikle e-dolandırıcılık amacıyla siteye daha fazla sayfa ekleyerek kullanıcıları kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini paylaşmaları konusunda kandırabilir. Alternatif olarak, kötü amaçlı kodlar yerleştirebilir. (örneğin, sayfayı görüntüleyen tüm bilgisayarlara saldırmaya çalışan başka bir web sitesinden içerik alan komut dosyaları )

“Kötü niyetli yazılım” terimi, bir bilgisayara veya ağa zarar vermek üzere tasarlanmış her tür kötü niyetli yazılımı içine alır. Kötü niyetli yazılım türleri arasında virüsler, solucanlar, casus yazılımlar ve truva atları bulunur, ancak bunlarla sınırlı değil.  Bir site veya bilgisayar saldırıya uğramışsa, söz konusu site veya bilgisayar, e-dolandırıcılık siteleri gibi (kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini paylaşmaları konusunda kullanıcıları kandırmak amacıyla tasarlanmış siteler) kötü niyetli içerik barındırmak için kullanılabilir. Bazı saldırganlar, saldırıya uğramış bir sitenin yönetimini bile ele geçirebilir.

Siteme bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlarım?

Google’ın Web Yöneticisi Araçları’nda sitenizin kötü amaçlı yazılımlar barındıran veya bunları dağıtan bir web sitesi olarak tanımlanıp tanımlanmadığını öğrenmek için Web Yöneticisi Araçları ana sayfasından kontrol edebilme imkanı sunuyor.  (Not: Bu bilgileri görebilmeniz için sitenin size ait olduğunu doğrulamanız gerekiyor)

Bu tanımlama kısmen, StopBadware.org tarafından belirlenen kurallara dayanıyor. Bununla birlikte, kötü niyetli yazılımları barındıran veya bunları dağıtan siteleri tanımlamak için Google’ın kendi ölçütleri, prosedürleri ve araçları var. Bazı durumlarda üçüncü taraflar, yasal sitelere kötü amaçlı kod ekleyebilir; bu da uyarı iletisi almanıza neden olabilir.

Google, kullanıcıları korumak ve saldırıya uğramış sitelerin sahipleriyle iletişim kurmak amacıyla bu tür web sayfalarını sürekli olarak aramak için otomatik tarayıcılar kullanır. Sitenizin kötü amaçlı yazılımdan etkilendiğine dair her türlü tespit, sizin web yöneticisi uzmanlığınızla değil, tamamen kötü amaçlı yazılımın bulaştığı sayfaların içeriği ile alakalı. Bilgisayar korsanı sitenize kötü amaçlı yazılım yerleştirmişse, diğer kullanıcıları korumak için arama sonuçlarında, Google  bu durumdan sizi haberdar ediyor.

E-dolandırıcılık mağduru olmayın

E-dolandırıcılık, banka veya güvenilir olmayan bir sayfa gibi yasal bir kaynak görünümüne bürünerek kişisel bilgilerinizi ortaya çıkarmak için sizi kandırmaya çalışan bir ileti veya web sitesi yoluyla yapılıyor. Şüpheli bir ileti alırsanız, istenen bilgileri (kullanıcı adları ve şifreler, sosyal güvenlik numaraları, banka hesap numaları, PIN’ler, tam kredi kartı numaraları) sağlamamak alacağınız en önemli tedbirlerden biri.

Google tarafından gönderilen yasal iletilerde, e-posta adresinizi doğrulamak için bir bağlantıyı tıklamanız istenebilir. Google Cüzdan hesabınızdaki bilgileri doğrulayamazsa, [email protected] veya [email protected] adresinden göndereceği bir e-posta ile sizden ek doküman sağlamanızı talep ediyor. Bu e-postada Google Cüzdan hesabınızda oturum açmanızı ve fatura bilgilerinizi doğrulayan dokümanları göndermeniz gerekiyor. Google, hesabınızda başarılı bir şekilde oturum açıncaya kadar sizden bu tür bilgileri sağlamanızı gerek duymuyor.

 

 

Önceki sayfa 1 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu