Video konferans teknolojilerine yatırım devam ediyor

İşin ötesinde
Diğer taraftan her ne kadar birçok insan görüntülü çözümlerin sadece iş tarafındaki toplantılar için kullanıldığını düşünse de, dikey endüstriler de bunları toplantı odasının dışında daha yaratıcı yollarda kullanıyor. Bunun bir örneği olan Kuveyt Amerikan Üniversitesi yurt dışındaki üniversitelerden eğitim alınması için gereken sesli ve görüntülü konferans araçlarını fakülteye ve öğrencilerine sağlıyor. Bu uygulama sayesinde aynı anda birden fazla sınıfta ders işlenebiliyor, dünyanın herhangi bir yerinden eğitimciler bu sınıflarda ders verebiliyor.
Ancak Ortadoğu’daki çok sayıda organizasyon bu çözümleri benimsiyor olsa da, El Kabbany, televarlık (aynı zamanda daha geniş Tümleşik İletişim ve İşbirliği (UCC) teknolojisi) konuşlandırmasını ölçerken hesaba katılması gereken hem teknolojik hem de kültürel etkenlerin olduğuna inanıyor.
Kabbany, UAE’deki UCC konulu bir seminere katılan yöneticilerin katıldığı mini anketi işaret ediyor. Söz konusu anket sonuçlarına göre anında mesajlaşma ve sesli konferans araçları en popüler araçlarken, yoğun görüntülü çözümler, masaüstü paylaşım ve bulut tabanlı servisleri dünyanın kalanına nazaran henüz erken benimsenme aşamalarında. “Yerel yöneticiler UCC benimsenmesinden elde edilecek en popüler faydalar arasında daha iyi takım çalışması ile zaman tasarrufunu dikkate alıyor. Diğer ülkelerdeki yöneticiler için ise önde gelen sürücü güç daha hızlı karar verme,” diyor El Kabbany.
“Masaüstü görüntülü konferans servislerinin kullanımı için bir diğer önemli sebep, ülkeler ve kültürler arası iletişim kurma yeteneği. Diğer taraftan UCC servislerinin benimsenmeyişindeki temel neden yerel yöneticilerin meslektaşlarıyla yüz yüze konuşma tercihi.”
Faraidooni’ye göre farkındalık kesinlikle artıyor ve UAE pazarındaki müşterileri arasında farkındalığı arttırmak için agresif bir biçimde çalışıyor. “Yeni girişimler üzerinde çalışıyoruz ve 2013’de daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz,” şeklinde konuşuyor.
Bölgedeki firmaların giderek artan bir biçimde yaklaşımlarını uluslar arası boyuta taşımasıyla, görüntülü konferans teknolojisine daha fazla yatırım yapılacak, diye ekliyor El Kabbany.
“Sürmekte olan global ekonomik darboğaz aynı zamanda daha fazla firmayı maliyetlerini incelemeye zorlanacağı anlamına geliyor. Onlar tele varlığı seyahat maliyetlerini azaltmaya yönelik bir çözüm olarak görme ve dolayısıyla da global çapta iş yapma maliyetini azaltma potansiyeline sahip.”
Bunu desteklemek için EMEA’daki karar vericilerin 400’ü arasında yapılan bir ankete göre, işletmelerin yüzde 70’i, yüksek seviyede verimliliği elde etmek için görüntülü iletişimin esnek bir çalışma ortamı sağlamada kritik olduğunu söyledi. “Görüntülü iletişim hakkındaki güzel şey şu ki, aynı sağlık endüstrisi gibi, o sadece maliyetleri aşağı çekmiyor aynı zamanda daha iyi servisleri teşvik ediyor,” diye konuşuyor Schmierer.
“İnsanlara daha esnek bir çalışma ortamı sağladığınızda, esasında fiziki tesislere olan gereksiniminizi azaltıyorsunuz. Bu sadece verimliliğinizi arttırmıyor, yalnız dünya genelindeki çalışanlara
ve uzmanlığa erişim imkanı sağlamıyor aynı zamanda firmanın gereksinim duyduğu altyapıyı önemli oranda azaltıyor.”

Önceki sayfa 1 2 3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu